Hieronder staan de meest gestelde vragen over de Scipio App, de app die wij als kerk gebruiken voor onze interne communicatie. De meest gestelde vragen kun je hieronder vinden of op Gebruik - gebruikers - Scipio App (scipio-app.nl)
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de leden.administratie@egzeist.nl
 

Is het systeem wel veilig?

Persoonsgegevens mogen gedeeld worden met leden binnen de eigen gemeente. Denk bijvoorbeeld aan uitwisseling van adressen of relevante informatie voor het organiseren van activiteiten in de kerk. Daarom biedt Scipio een veilige ledenlijst volgens de eisen van de AVG. Wilt u weten wat er met uw gegevens gebeurt? Bekijk dan onze privacyverklaring.

Een afgeschermde ledenlijst in de Scipio App is een veilige en praktische optie voor het registreren en verzamelen van persoonsgegevens. De gegevens zijn alleen beschikbaar voor uw gemeenteleden en worden beveiligd met een wachtwoord, pincode, FaceID of TouchID.

Ook kunt u er voor kiezen om de zichtbaarheid van uw gegevens uit te zetten; zo houdt u de regie over uw eigen gegevens! Een veilige, beschermde ledenlijst, conform de eisen van de AVG.

Wat kun je met de Scipio app?

Bekijk dit filmpje


Hoe installeer je de Scipio App op je smartphone?
Bekijk de informatie op https://www.scipio-app.nl/instructie-installeren/#toggle-id-2 

Hoe log ik in de Scipio App in?
Bekijk de informatie op https://www.scipio-app.nl/instructie-inloggen/

Ik ben geen lid, maar vriend. Kan ik ook gebruik maken van de Scipio App?
Vrienden kunnen de Scipio app ook downloaden en hebben toegang tot een beperkt aantal gegevens.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen, hoe kan dit?
Ieder gemeentelid (vanaf 12 jaar) waarvan een emailadres geregistreerd is, ontvangt een uitnodiging voor de Scipio App per email. Als je deze email niet hebt gehad en je bent 12 jaar of ouder, maar je hebt wel een emailadres, stuur dan even een bericht naar leden.administratie@egzeist.nl dan zorgen we dat je alsnog een inlogaccount krijgt.

Hoe stel ik meldingen in?
Bekijk dit filmpje.

Hoe beheer in mijn privacy instellingen?
Bekijk dit filmpje

Hoe meld ik mij aan voor een dienst?
Bekijk dit filmpje

Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?
In de App kan je alleen je profielfoto aanpassen of een stukje over jezelf schrijven. Doe dit door op Menu te klikken en dan Bekijk mijn lidmaatschap-Profiel bewerken.
De overige gegevens kunnen alleen door de ledenadministratie worden aangepast.
Maak een melding via de App: Via Menu-Bekijk mijn lidmaatschap klik op je naam en vervolgens op de drie puntjes onder je naam en vervolgens op Melden.
Of stuur een mail naar leden.administratie@egzeist.nl
 
Groepen in de Scipio App, wat is het en wat kun je ermee?
Bekijk deze filmpjes over groepen
https://youtu.be/TpafYcPHeeA
https://youtu.be/99pbXk_NVOM
 
Blijft de Actueel bestaan?
Dat is niet de bedoeling. Zodra de App voldoende in gebruik is genomen zal de Actueel komen te vervallen. In afstemming met het ouderenteam zullen ouderen die geen smartphone hebben, apart geïnformeerd blijven worden
 
Als ik een mededeling heb. Hoe en aan wie lever ik dat aan?
Net zoals voorheen met de Actueel: Mededelingen voor in de dienst en in App vóór donderdag 17:00 uur per e-mail (graag met afbeelding) naar de oudsten:
oudsten@egzeist.nl én naar:
mededelingen@egzeist.nl en als een foto of PowerPoint wordt meegestuurd ook aan beamer.team@egzeist.nl
 
Mag/kan ik een afbeelding meesturen als ik een mededeling aanlever?
Ja. Heel graag. Een afbeelding spreekt veel meer. De ruimtebeperking die we in de Actueel hadden is hier niet meer van toepassing.
 
Zit er een maximum aantal woorden aan de tekst die ik mag aanleveren voor een mededeling?
Er is in de App meer ruimte, maar kort maar krachtig werkt vaak wel beter. Dus er kan meer, maar dat is niet altijd verstandig.
 
Hoe lang blijft een mededeling zichtbaar in de App?
In de basis 2 weken of totdat het evenement waar het over gaat plaatsgevonden heeft, maar daar kan van afgeweken worden. Wel zal de mededeling in de lijst naar beneden gaan schuiven, omdat nieuwe mededelingen bovenaan komen te staan.
 
Werken de Linkjes die ik in de mededelingen of Agendapunten zie?
Ja, indien je de bijbehorende Apps op je telefoon geïnstalleerd hebt staan: Als je op een e-mailadres klikt zal je mailApp openen, als je op een adres klikt, zal je navigatieApp openen, als je op een YouTube link klikt zal de livestream in Youtube worden geopend, als je op een telefoonnummer klikt zal je telefoonApp openen.
 
Kan ik een gift doen via de App?
Eén van de onderste mededelingen in de lijst gaat over Geven. Als je deze opent zie je de QR-code link waarop je kan klikken, waarmee je tikkie-App opent op dezelfde manier als wanneer je de code zou hebben gescand. Tevens staat er een link naar de Givt-App (Als je die geïnstalleerd hebt staan.) Let er bij de Givt App wel op dat er geen collectezak met zendertje langskomt en je dus zelf Evangelie Gemeente Zeist uit de lijst moet kiezen.
Er staat ook een ‘Lees verder’ link in de ‘Geven’ mededeling die doorlinkt naar de pagina op onze website waar alle informatie over geven staat.