Hieronder staan de meest gestelde vragen over Mijn Kerk. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de leden.administrate@egzeist.nl


Mag je volgens de AVG wetgeving wel iedereen automatisch in een ledenadministratiesysteem zetten, zonder dat daar expliciet toestemming voor is gegeven?


Bij de inschrijving als lid is aangegeven dat je in onze ledenadministratie opgenomen wordt. De administratie gaat nu alleen naar een andere vorm over. Het actief aangeven of je wel of niet ergens aan wilt deelnemen gaat over het publiceren of delen van gegevens of beeldmateriaal. Dit komt in de nieuwe administratie als knop die je zelf op ja of nee kan zetten, en tot die tijd staat hier onbekend ingevuld.

Is het systeem wel veilig genoeg?


De verbinding is sowieso https* waardoor gegevens versleuteld worden. Daarnaast maakt het systeem gebruik van standaard PHP en MySQL. Wachtwoorden worden gehashed** opgeslagen, en de database is alleen toegankelijk vanaf de server en verder niet van buitenaf.
*https: HyperText Transfer Protocol Secur (HTTPS) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver). Voor het gebruik van HTTPS dien je een SSL Certificaat te installeren. Dit is het veiligste protocol op het internet.
**Hashing maakt van alle data die hij krijgt een unieke hash code die niet teruggerekend kan worden naar de oorspronkelijke code. Hashing is handig om bijvoorbeeld wachtwoorden op te slaan. In zo’n geval wordt een wachtwoord gehashed opgeslagen. Op het moment dat de identiteit van iemand geverifieerd wordt, wordt de hash van het wachtwoord vergeleken wordt met de hash dat in de database opgeslagen staat. Op deze manier kan men controleren of iemand het juiste wachtwoord ingevoerd heeft zonder dat dat wachtwoord opgeslagen is op een manier die terug te rekenen is naar het oorspronkelijke wachtwoord.

Hoe kom ik bij Mijn Kerk?


Ga naar https://mijnkerk.egzeist.nl/ en log in. Of op de Home pagina van egzeist.nl via Menu (rechts bovenin) naar Mijn Kerk.

Ik ben geen lid, maar vriend. Hoe zit dat met Mijn Kerk?

Vrienden ontvangen geen inloggegevens voor Mijn Kerk, tenzij ze onderdeel zijn van een team. Vrienden kunnen met een apart wachtwoord inloggen in de intranet omgeving voor o.a. het naluisteren van preken. Ben je dit wachtwoord kwijt? Stuur dan even een email naar leden.administratie@egzeist.nl

Ik heb geen inloggegevens ontvangen, hoe kan dit?


Ieder gemeentelid (vanaf 18 jaar) waarvan een emailadres geregistreerd is, ontvangt inloggegevens per email. Als je geen inloggegevens hebt gehad en je bent 18 jaar of ouder, maar je hebt wel een emailadres, stuur dan even een bericht naar leden.administratie@egzeist.nl dan zorgen we dat je alsnog een inlogaccount krijgt.
Vrienden ontvangen geen inloggegevens, tenzij ze onderdeel zijn van een team.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten?


Ga naar de inlogpagina van Mijn Kerk. Klik op wachtwoord opvragen en vul je emailadres in. Je ontvangt automatisch een nieuw wachtwoord.

Ik wil mijn adres of contactgegevens wijzigen, hoe doe ik dat?


Log in op Mijn Kerk. Klik rechts bovenin op de grijze button met jouw naam, en klik op Mijn profiel. Klik onderaan op profiel bewerken. Hier kun je alle velden bewerken die je maar wilt. Klik als laatste op profiel opslaan.

Hoe voeg ik een foto toe aan mijn profiel?


Log in op Mijn Kerk. Klik rechts bovenin op de grijze button met jouw naam, en klik op Mijn profiel. Klik onderaan op profiel bewerken. Onder het kopje profiel foto kun je een foto uploaden. Klik als laatste op profiel opslaan.

Ik wil de gegevens van mijn kind(eren) of partner wijzigen. Hoe doe ik dat?


Log in op Mijn Kerk. Klik rechts bovenin op de grijze button met jouw naam, en klik op Mijn profiel. Aan de linkerkant zie je de relaties die bij ons bekend zijn. Klik op het potloodje achter de naam van jouw kind of partner en je kunt de gegevens wijzigen. Klik als laatste op profiel opslaan.

Alle gemeenteleden mogen mijn adres en contactgegevens inzien, hoe kan ik dit kenbaar maken?


Log in op Mijn Kerk. Klik rechts bovenin op de grijze button met jouw naam, en klik op Mijn profiel. Klik onderaan op profiel bewerken. Wijzig het veld “gegevens delen binnen gemeente” in “ja”. Klik als laatste op profiel opslaan. Het kan even duren voordat deze wijziging zichtbaar is voor andere gemeenteleden.

Hoe kan ik zien in welke groepen ik zit?


Als je inlogt op Mijn Kerk zie je rechts bovenin “filter op groep”. Hier zie je of je naast de groep algemeen (waar iedereen in zit), ook nog deel uitmaakt van een andere groep.

Waarom krijg ik een melding “geen toegang tot deze pagina” bijv. bij het openen van de groep algemeen?


Een aantal onderdelen van Mijn Kerk zijn afgeschermd in het kader van AVG. Het is niet de bedoeling dat iedereen bij alle gegevens van alle gemeenteleden kan komen.

Ik zit in een verkeerde groep, hoe moet ik dit aanpassen?


Dit kun je niet zelf aanpassen, alleen teamleiders kunnen dit doen. Neem contact met hem/haar op om dit aan te laten passen. Kom je er niet uit, stuur dan even een email naar leden.administratie@egzeist.nl .

Ik zit nog niet in een groep, terwijl ik wel lid ben van een team. Hoe moet ik dat aanpassen?


Dit kun je niet zelf aanpassen, alleen teamleiders kunnen dit doen. Neem contact met hem/haar op om dit aan te laten passen. Kom je er niet uit, stuur dan even een email naar leden.administratie@egzeist.nl .

Ik ontvang (nog) geen email als er een nieuw bestand of bericht is geplaatst in mijn groep, hoe kan dat?


Je kunt zelf instellen waar je een email notificatie van wilt krijgen. Log in op Mijn Kerk. Klik rechts bovenin op de grijze button met jouw naam, en klik op Mijn profiel. Klik onderaan op profiel bewerken. Onder het kopje Notificatiemails kun je aanvinken waarvan je een notificatie van wilt ontvangen. Ons advies is; selecteer in eerste instantie alles. Je kunt het altijd weer wijzigen. Klik als laatste op profiel opslaan.
 

Ik wil de contactgegevens van een teamlid opzoeken (bijv. stoelendienst), hoe doe ik dit?


Log in op Mijn Kerk. Ga naar het menu “leden”. Kies aan de rechterkant bij “filter op groep” de juiste groep bijvoorbeeld stoelendienst. Je ziet nu een overzicht van de teamleden. Klik op profiel van een betreffend teamlid om de contactgegevens in te zien.

Ik ben lid van een team (bijvoorbeeld kinderdienst), mijn teamleider heeft een bestand (bijvoorbeeld kinderdienstrooster) op Mijn Kerk gezet. Waar kan ik dit vinden?


Log in op Mijn Kerk. Klik op het menu “bestanden” en selecteer het betreffende team. Hier vind je de bestanden die gedeeld zijn binnen jouw team.

Ik ben groepsleider van een team (bijvoorbeeld kinderdienst). Hoe kan ik een uitdraai maken van alle adresgegevens van de kinderen in mijn groep?


Log in op Mijn Kerk. Klik rechts bovenin op de grijze button met jouw naam, en klik op “beheer je groepen”. Zoek de betreffende groep op en klik op “beheer de gebruikers”. Je kunt hier leden toevoegen aan de groep, of leden verwijderen uit de groep. Rechts bovenin op de blauwe button “exporteer leden” kun je een export maken van alle adresgegevens van de leden uit de betreffende groep.