Meedoen

Lidmaatschap 

Voel jij je thuis in de Evangelie Gemeente Zeist? Is het jouw geestelijk thuis en wil je er betrokken bij raken? Word dan lid! Wat houdt het lidmaatschap in? 

Regio’s en kringen
Als lid van de gemeente word je op basis van je woonplaats gekoppeld aan een regio. De regieleiders nemen zo snel mogelijk contact met je op om kennis met je te maken. 

Talenten inzetten
We hopen dat je als lid van de gemeente zin hebt om ook jouw gaven en talenten in te zetten. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Kijk voor een taak die bij jou past bij onze vacatures of benader een van de oudsten en geef aan wat jij leuk zou vinden om te doen. 

Financieel bijdrage
Aan een lidmaatschap zijn geen financiële verplichtingen verbonden, maar we hopen dat je financieel wel wilt bijdragen. Onder ‘Geven’ vind je meer informatie. 

Op de hoogte
We houden je graag op de hoogte van zaken die spelen binnen de gemeente. Als lid ontvang je wekelijks de Actueel met het programma van die week en belangrijke mededelingen. Eens per twee maanden ontvang je de Aandacht, zodat je mee kunt bidden voor mensen die door een moeilijke periode gaan. 

Onderschrijven
Met jouw lidmaatschap onderschrijf je de missie, visie, waarden, geloofsbasis en identiteit van de EGZeist. Je zegt daarmee ook dat je de geestelijke leiding van de oudsten aanvaardt. 

Registreren
Registreren kan online! Dit kan ook nog via een gedrukt formulier. Deze is verkrijgbaar bij het Infopunt op zondagochtend. Deze staat in de hal, direct bij binnenkomst van het schoolgebouw.

Kennismaking

 We vinden het leuk om je beter te leren kennen en natuurlijk beantwoorden we ook graag jouw vragen. Op een kennismakingsavond met de oudsten gaan we in op de geschiedenis, de missie en visie, de organisatie en de bedieningen in de EGZeist. 

Voor wie?
Als nieuw lid van de EGZeist ben je van harte welkom op een kennismakingsavond. We organiseren deze avonden een paar keer per jaar. Je wordt hier automatisch voor uitgenodigd. 

Regio's en kringen

Op basis van woonplaats is de gemeente opgedeeld in verschillende regio’s. Iedere regio wordt geleid door twee regioleiders. Zij organiseren een paar keer per jaar een gezellig samen-zijn met gemeenteleden uit de regio. Sommige regio’s beschikken ook over kringen. Het verschil tussen een regio en een kring? Je zou kunnen zeggen: een regio-avond draait om ontmoeting en een kringavond om diepgang. 

Kringen
Tijdens de kringavonden bid je met elkaar en duik je de bijbel in. Er is tijd om met elkaar in gesprek te zijn over God, gemeente zijn, jouw leven en geloof. Het is ook een plek waar veel zorg is op pastoraal en diaconaal vlak: een gemeente in het klein. 

Verplicht?
Als lid van de EGZeist maak je automatisch onderdeel uit van een regio. Je bent echter niet verplicht een regio te bezoeken. Als je behoefte hebt aan een kring dan kun je dat aangeven bij je regieleider. Het bezoeken van een kring is dus ook geen verplichting. 

Doelstelling
Zowel de regio’s, als de kringen, zijn plekken van ontmoeting. Bouwen aan relaties binnen de gemeente en groeien in je geloof zijn de doelstellingen van deze activiteiten.