Komende zondagen zal er tijdens de diensten een online Kindermoment zijn.Klik op kindermoment voor de uitwerking.

De kinderdiensten zijn ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Iedere groep heeft zijn eigen kinderdienstleiders en een passend programma. Bij de kleintjes noteer je bij binnenkomst de naam, wensen ten aanzien van verzorging en je telefoonnummer. Als er iets met je kindje is dan bellen we je. Houd dus tijdens de dienst je mobiel in de gaten.

De baby’s en dreumesen kun je brengen voor de dienst begint. De andere kinderen starten met ouders in de dienst. Wij vinden het fijn dat ze op die manier een stukje van het gemeenteleven meekrijgen. Na ongeveer 15 minuten gaan de kinderen naar hun eigen kinderdiensten. Afhankelijk van de leeftijd van je kind haal je het na de dienst zo snel mogelijk op of komt het kind naar je toe.
 
Baby’s (0 - 1 jaar)
Tijdens de dienst op zondagochtend zorgen we graag voor je baby’tje. Ze kunnen lekker slapen, krijgen hun flesje of hun hapje en natuurlijk kun je ook zelf even rustig komen voeden.

Dreumissen (1 - 2½ jaar)
De dreumissen kunnen fijn spelen in hun eigen lokaal. Ouders/verzorgen geven de kinderen hun eigen eten, drinken en luiers mee.
 
Peuters en groep 1 (2½ - 5 jaar)

De peuters en groep 1 draaien hun eigen programma. Dat betekent in eerste instantie vooral veel spelen. Toch vinden we het belangrijk om in deze groep te starten met het leren uit de bijbel. Dit doen we met behulp van de methode LEEF! van de IBB bestaat uit 20 lessen over het Oude en 20 lessen over het Nieuwe Testament met 20 lesschetsen voor een
aansluitende les uit de peuterprentenbijbel. De bijbehorende boekjes zijn op rijm geschreven en bevatten tips voor interactieve werkvormen, passende peuterliedjes en diverse spelvarianten. Centraal staan de vier geestelijke thema's: God houdt van je, God zorgt voor je, God helpt je en God is bij je.
 
Bijbel Basics
Voor het kinderwerk van de EGZ wordt de nieuwe kinderdienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap gebruikt.
De methode is zo opgebouwd dat kinderen van 5 tot 12 jaar na 7 jaar de 200 meest essentiele bijbelverhalen 2 maal gehoord en verwerkt hebben.
Zo wordt er een brede basis gelegd voor de bijbelopvoeding en wordt er recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Elke zondagmorgen wordt in groep 2 – 8 hetzelfde verhaal aangeboden, waardoor ouders met meerdere kinderen er thuis gemakkelijk over kunnen doorpraten.
Op een eigentijdse en pakkende wijze worden de verhalen dicht bij de kinderen gebracht.
Zo wordt er gebruik gemaakt van proefjes, weetjes, illustraties, context en achtergronden, wat het ook voor kinderwerkers leuk maakt om de lessen voor te bereiden.
In groep 7/8 wordt de Bijbel in Gewone Taal gebruikt en wordt daar samen met de kinderen uit gelezen.

De kinderwerkers streven ernaar dat de kinderen de Bijbelse boodschap begrijpen en ervaren.
Een belangrijk doel daarbij is dat de kinderen in vrijheid en veiligheid gelegenheid krijgen om de Hoofdpersoon van de Bijbel te leren kennen.
 
Indeling groep:
Onderbouw: groep 2 en 3
Middenbouw: groep 4, 5 en 6
Bovenbouw: groep 7 en 8
 

Belangrijk!
Wij verwachten van alle ouders met kinderen in de kinderdienst dat zij meedraaien als kinderdienstleiders.