De kinderdiensten zijn ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Iedere groep heeft zijn eigen kinderdienstleiders en een passend programma. Bij de kleintjes noteer je bij binnenkomst de naam, wensen ten aanzien van verzorging en je telefoonnummer. Als er iets met je kindje is dan bellen we je. Houd dus tijdens de dienst je mobiel in de gaten.

De baby’s en dreumesen kun je brengen voor de dienst begint. De andere kinderen starten met ouders in de dienst. Wij vinden het fijn dat ze op die manier een stukje van het gemeenteleven meekrijgen. Na ongeveer 15 minuten gaan de kinderen naar hun eigen kinderdiensten. Afhankelijk van de leeftijd van je kind haal je het na de dienst zo snel mogelijk op of komt het kind naar je toe.
 
Baby’s (0-1 jaar)
Tijdens de dienst op zondagochtend zorgen we graag voor je baby’tje. Ze kunnen lekker slapen, krijgen hun flesje of hun hapje en natuurlijk kun je ook zelf even rustig komen voeden.

Dreumissen (1-21/2 jaar)
De dreumissen kunnen fijn spelen in hun eigen lokaal. Ouders/verzorgen geven de kinderen hun eigen eten, drinken en luiers mee.
 
Peuters (21/2-4 jaar)

De peuters draaien hun eigen programma. Dat betekent in eerste instantie vooral veel spelen. Toch vinden we het belangrijk om in deze groep te starten met het leren uit de bijbel. Dit doen we met behulp van de methode LEEF! van de IBB bestaat uit 20 lessen over het Oude en 20 lessen over het Nieuwe Testament met 20 lesschetsen voor een
aansluitende les uit de peuterprentenbijbel. De bijbehorende boekjes zijn op rijm geschreven en bevatten tips voor interactieve werkvormen, passende peuterliedjes en diverse spelvarianten. Centraal staan de vier geestelijke thema's: God houdt van je, God zorgt voor je, God helpt je en God is bij je.
 
Promiseland
In de rest van de kinderdiensten gebruiken wij de methode Promiseland. Fantastisch materiaal om kinderen te helpen om hun geloof onder woorden te brengen en toe te passen in het leven van iedere dag. Promiseland is ontwikkeld door Willow Creek Amerika en bewerkt, zodat het nu herkenbaar is in onze Nederlandse samenleving. Naast dit onderwijsprogramma is er tijd om met elkaar te spelen. De kinderen krijgen tijdens de kinderdienst drinken en iets lekkers. Na afloop krijg je ouder/verzorgen een lesbrief mee zodat je thuis een vervolg kunt geven aan de kinderdienst. Iedere groep heeft zijn eigen collecte voor een goed doel. Het is leuk en goed als de kinderen samen hiervoor sparen.
 
Indeling groep:
Onderbouw: groep 1 t/m 4
Middenbouw: groep 5 en 6
Bovenbouw: groep 7 en 8
 

Belangrijk!
Wij verwachten van alle ouders met kinderen in de kinderdienst dat zij meedraaien als kinderdienstleiders.